JONGEREN AAN HET WOORD

Alexander

Alexander 2008 Marc De Clercq

Het verhaal van Alexander (14 jaar) leest als een sprookje. Ondersteunende ouders, een begaande school, de meeste transgender jongeren kunnen hier alleen maar van dromen! We ontmoeten Alexander en zijn familie in zijn gezellige, zonnige woonkamer.

Lees verder...

Elisa

Elisa 2008 Marc De Clercq

Elisa is al van kleins af aan een halve jongen. Haar hobby's zijn karate en lezen. Haar verhaal getuigt over hoe ook voor niet-transgendere jongeren de normen van mannelijkheid en vrouwelijkheid spelen.

Lees verder...

 

Joke

Joke 2008 Marc De Clercq

Dit is het verhaal van Joke. Joke is 18 jaar en volgt het kunstonderwijs. We ontmoeten haar bij haar thuis in november 2007. "De meeste jongeren willen het niet zeggen, maar ik denk dat als er een foto bijstaat, mensen zullen zien dat niet elke transseksueel zo is zoals ze zien op het Internet".

Lees verder...

Robin

Robin 2008 Marc De Clercq

Robin is 18 en zit in de vooropleiding voor het Belgische leger. Al van jongs af aan speelde hij graag soldaatje en wou hij F16 piloot worden. Toen hij een bril kreeg, ging deze droom in rook op. Soldaat worden bleef wel zijn grote droom. Man zijn ook. Robin staat in het begin van zijn transitie.

Lees verder...