fotoglgwarchief 011

RoSa is niet alleen een bibliotheek, maar beheert ook een aantal archieven. Deze stammen hoofdzakelijk uit de periode van net vóór & tijdens de tweede feministische golf. Naast de archieven van enkele vrouwenorganisaties vindt u bij ons ook heel wat persoonsarchieven terug. Het betreft hier geëngageerde individuen die zich jarenlang hebben ingezet voor de vrouwenbeweging.
Op dit moment wordt nog volop gewerkt aan de verdere ontsluiting van deze archieven, zodat zij nu en in de toekomst toegankelijk & raadpleegbaar blijven.

De ontsloten archieven zijn op aanvraag raadpleegbaar. We leggen ze voor u klaar in de RoSa bibliotheek op een afgesproken dag.
Laat iets van u horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een oproep: feministische schatten

Aan iedereen die ooit actief is geweest in de vrouwenbeweging, doen we een oproep! Indien u al dat materiaal dat u doorheen de jaren verzamelde niet graag ziet verdwijnen, overweeg dan om het aan RoSa te schenken en wij garanderen dat toekomstige generaties er nog gebruik van kunnen maken!

 

De archieven

Hieronder vindt u een overzicht van de beschikbare archieven:

Aanvullende gegevens