Actueel in het nieuws

IBD2018Elke eerste vrijdag van augustus is het Internationale dag van het bier. Bij RoSa zetten we op een dag als deze graag de vrouwen in de (Belgische) bierwereld in de kijker. Van bierbrouwerijen gerund en bier gebrouwen door vrouwen tot vrouwelijke biersommeliers. Ook de historiek van de sector en hedendaagse vormen van seksisme nemen we onder de loep. #WomenLoveBeer #InternationalBeerDay

eualerts

Op de websites van de Europese Unie en van de Raad van Europa verschijnt regelmatig nieuwe informatie over gendergelijkheid en vrouwenrechten. Maar het is soms een hele klus die te vinden. Daarom maakt RoSa een selectie van de nieuwe berichten, rapporten, dossiers die je zeker gezien moet hebben.

mensenhandelOp 30 juli is het de Werelddag tegen Mensenhandel. Mensenhandel is de snelst groeiende tak van de internationale misdaad. Omdat een groot deel van de slachtoffers in de seksindustrie belandt, zijn het vaak meisjes en vrouwen. Maar het aandeel jongens en mannen dat in handen valt van mensenhandelaars valt ook niet te onderschatten.

TEDxWelke idee├źn over gender en feminisme worden er zoal verspreid op TED en TEDx-evenementen?
Nieuw: Ione Wells - 'Hoe we online over aanranding praten' (2016), Tracee Ellis Ross - 'De woede van een vrouw bevat vele levens aan wijsheid' (2018), Jessica Ladd - 'Het aangiftesysteem waar overlevenden van seksmisdrijven om vragen' (2016), Ashley Judd - 'Hoe online misbruik van vrouwen uit de hand gelopen is' (2016) en Nighat Dad - 'Hoe Pakistaanse vrouwen het internet heroveren' (2017).