Van 1 tot 9 augustus vindt het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) voor de tweede keer plaats tijdens de Antwerp Pride, een festival georganiseerd voor holebi's, transgenders en sympathisanten in de stad Antwerpen. De organisatie van het AQAF ligt opnieuw in handen van het Roze Huis. Ook RoSa vzw steunt AQAF en zal met een pop-upbib aanwezig zijn.

RoSa op het Antwerp Queer Arts Festival

queerartsfestival1Organisator het Roze Huis gaat actief op zoek naar inspirerende en diverse voorbeelden uit de rest van de wereld om het maatschappelijk debat rond seksualiteit en gender te stimuleren. Vanuit een artistieke, activistische en academische invalshoek wordt dit jaar stilgestaan bij de seksualiteitsbeleving en genderconcepten in China. Er wordt samengewerkt met Chinese en nationale kunstenaars en artiesten, Antwerpse holebi-organisaties,... aan activiteiten als tentoonstellingen, optredens, workshops en filmavonden.

Ook RoSa vzw is van de partij! Wij hebben voor u een selectie boeken uitgekozen over seksuele diversiteit en de kwetsbaarheid van holebi’s en transgenders in China en Azië.

De boeken in RoSa’s pop-upbib kunt u ter plaatse uitlenen, net alsof u naar de RoSa-bib in Brussel zou zijn gekomen. U kunt in de pop-upbib uiteraard ook gewoon grasduinen in de collectie of gericht zoeken naar boeken over een bepaalde thematiek met onze hulp. Wij staan u graag bij met onze expertise! Inleveren kan bij boekhandel ’t Verschil in Antwerpen.

 In de RoSa-bibliotheek

Zoek via de catalogus op trefwoorden: China / Azië / holebi / biseksualiteit / transgender / lesbianisme / dansers / film / theater  / transseksualiteit / travestie / queer