RoSa gaat in samenwerking met kunstenaar in residentie, Ilse Ghekiere, op zoek naar een alternatieve feministische boekencanon. Welk boek dat raakpunten heeft met de genderthematiek wist jou te bekoren? 

Dubbelportret van lezer met boek

opencanonkleinDeel met ons jouw favoriete boek en maak deel uit van OpenCanon, een beeldende compilatie van avontuurlijke lezers met hun eigen bijdrage tot een canon rond gender en feminisme.

Het is een on going project, waarvan de eerste compilatie wordt getoond op RoSa's openingsfeest op de nieuwe locatie in oktober. Meer info volgt later.

 

 

 

Wat heb je nodig? 

1. Een boek dat volgens jou thuishoort in de OpenCanon@RoSa ;
Fictie, non-fictie of theorie; een klassieker of een boek vers van de pers: OpenCanon maakt geen onderscheid! Denk er vooral niet te lang bij na. Je kan altijd meer boeken toevoegen.

2. De moed om mét jouw boek op de foto te gaan. 
Of, als de selfiecultuur je niet zo ligt, de creativiteit om de foto persoonlijk te maken.

3. Enkele woorden die ons beknopt (of uitgebreid) vertellen waarom je dit boek koos.

4. Jouw toestemming om de foto samen met de andere foto's te gebruiken binnen de context van RoSa.

Opsturen kan via de eventpagina op Facebook; op Facebook en Instagram #OpenCanon; email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

OpenCanon@RoSa is een kunstproject van Ilse Ghekiere in samenwerking met vzw RoSa en met de steun van de Vlaamse overheid.