thefutureisfeminist'The Future is Feminist' festival in de Beursschouwburg is van start gegaan en ook RoSa vzw is van de partij. De Beursschouwburg organiseert naast een expo, ook filmscreenings, artistieke performances, debatten en nabesprekingen waar RoSa aanwezig zal zijn. Ook onze pop-up bibliotheek gevuld met feministische literatuur kan doorlopend geraadpleegd worden op het festival.

 

 

 

RoSa vzw @ The Future is Feminist

  • In de pop-up bibliotheek van RoSa kun je terecht voor literatuur over diverse feministische en gender thematieken.
  • RoSa modereert The Big Conversation, waar je zelf in debat kan gaan met een genderexpert in groepjes die zoals bij speeddating telkens gekoppeld worden aan een andere specialist.
  • Op 14 oktober, 18 oktober en 9 december zullen er feministische leesgroepen georganiseerd worden rond het postbinaire, intersectionaliteit en het vrouwelijke lichaam. Een RoSa-medewerker zal aanwezig zijn voor expertise rond deze thematieken in de pop-up bibliotheek.
  • Onze eigen directeur Ciska Hoet zal op vrijdag 6 oktober de nabespreking van de performance Princess van Eisa Jocson begeleiden. De Filipijnse choreografe Jocson zal als Sneeuwwitje op de planken staan om de iconische Disneyprinsessen te bekritiseren: ze zijn altijd blank en voldoen aan een bepaald lichaamsideaal en dat mag best eens onder de loep genomen worden. 

Praktisch

'The Future is Feminist' festival loopt  van 29 september tot 22 december in de Beursschouwburg in Brussel. 

In de Pers