hier komen promoties & acties

Vragen?

Zit je met een vraag over gender of feminisme? Ben je op zoek naar een bepaald boek of tijdschrift? Heb je interesse in ons aanbod en wil je meer informatie?

Mail ons op info@rosavzw.be en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Infovragen

RoSa vzw informeert over gender en feminisme

Als kenniscentrum voor gender en feminisme is RoSa er in de eerste plaats om te informeren over deze twee thema's. Dat gebeurt in eerste instantie door het beantwoorden van infovragen. 

Ben ik met mijn vraag bij RoSa wel aan het goede adres? 

Voor de mensen die misschien niet heel erg gekend zijn met 'gender' en 'feminisme': we zien beide thema's erg breed. Gender is overal en ook feminisme kent veel lagen en vormen. Zo spelen gendernormen een rol in onderwijsaanbod, politieke participatie, duurzame ontwikkeling, sportparticipatie, en ga zo maar door. 

Feminisme kan je dan weer historisch bekijken of toekomstgericht, vanuit een groepsgebeuren of individueel. Beide onderwerpen kan je benaderen vanuit cijfermatig standpunt, maar je kan ook op zoek zijn naar een opinie of een organisatie die rond een specifieke invalshoek werkt of voor een concreet doelpubliek. Met al deze vragen - en nog veel meer - kan je bij RoSa terecht.

Gevallen waarbij RoSa moet doorverwijzen

Ondanks dat je met veel vragen bij ons aan het goede adres bent, zijn er ook aspecten die met gender en/of feminisme te maken hebben, waarbij we jullie niet zelf kunnen helpen, maar ons genoodzaakt voelen door te verwijzen. Het gaat onder meer over:

  • klachten (we denken aan klachten over seksisme, seksuele intimidatie en geweld). Een klacht indienen tegen genderdiscriminatie kan bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen via https://igvm-iefh.belgium.be/n... 
  • hulp (we denken aan hulpverlening bij partnergeweld of genderdiscriminatie). Daarvoor zijn verschillende organisaties actief, afhankelijk van welk soort hulpverlening je zoekt.
  • actievoering (wij zijn geen actiegroep en je kan dus ook geen lid worden van onze organisatie)

Wat we wel voor jullie kunnen doen is jullie in bovenstaande gevallen doorverwijzen naar organisaties die speciaal instaan voor dat soort hulpverlening, informatievoorziening  en/of acties.

Is het wel nodig dat ik mijn vraag op mail zet?

Uiteraard dienen niet alle vragen via mail of telefoon gesteld te worden. De antwoorden op sommige van jullie vragen staan vaak al op onze website of elders online. Maak dus in eerste instantie zeker ook gebruik van de zoekfunctie op onze website of raadpleeg het katern veelgestelde vragen. 

Meer informatie?

Met vragen kan je bij ons in eerste instantie terecht via mail (info@rosavzw.be). Op weekdagen zijn we ook telefonisch bereikbaar op 02 511 56 22 tussen 10u en 17u. Uiteraard kan je tijdens de openingsuren (maa-don, 10u-17u) ook langskomen in onze bibliotheek. 

Uitgebreide of meervoudige vragen worden het best meteen op mail gezet, om misverstanden te vermijden en je nog beter te kunnen helpen.