hier komen promoties & acties

Vragen?

Zit je met een vraag over gender of feminisme? Ben je op zoek naar een bepaald boek of tijdschrift? Heb je interesse in ons aanbod en wil je meer informatie?

Mail ons op info@rosavzw.be en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Paper- en thesistips

Elk jaar vind je hier een lijst met interessante onderzoekssuggesties. Omdat gender en feminisme academische disciplines overschrijden, kan je hier gericht zoeken naar interessante thema's voor je volgende paper, eindwerk, bachelor- of masterproef in tal van studiegebieden.

Het is zover: je bent in de eindfase van je studies en die te beklimmen berg die men eindejaarswerk, bachelorproef of masterproef noemt, doemt op in de verte. Een onderwerp kiezen dat je zowel interessant vindt, actueel relevant is én bij je studie aanleunt, is geen gemakkelijke opgave.

Als kenniscentrum voor gender en feminisme helpt RoSa je graag op weg, uiteraard met een genderinvalshoek voor ogen. Ben je geïnteresseerd in gender en feminisme, maar kan je niet zo gauw een relevante en boeiende onderzoeksvraag bedenken? Geen paniek! RoSa verzamelde tal van mogelijkheden, waarbij gender of feminisme centraal staan. De onderwerpen worden thematisch geordend en kunnen ook onderzocht worden in kleinere papers.

Kies jouw studierichting of interessegebied, en laat je inspireren. Studeer je bijvoorbeeld politieke wetenschappen? Dan is een analyse van de glazen afgrond mogelijkerwijs iets voor jou. Volg je een opleiding lager onderwijs, dan vind je het misschien zinvol om de socialiserende impact van genderstereotypen in schoolboeken en lesmateriaal te onderzoeken.

Laat ons gerust weten welk onderwerp je gekozen hebt. We helpen je graag verder eenmaal de keuze gemaakt is. Zo beantwoorden we met plezier concrete vragen of helpen we je op weg met relevante literatuur uit de RoSa-bibliotheek. Alvast heel veel succes!


Tip! In de RoSa-bibliotheek vind je een schat aan bronmateriaal waarmee je aan de slag kunt. Ontdek welke feminisme en gendergerelateerde thema's vandaag actueel zijn op RoSa’s actualiteitspagina, RoSa’s laatste nieuwsbrieven, in ons dagelijks Gender in de Pers overzicht, of in RoSa’s thema’s.

Bron foto: Aaron Burden op Unsplash


#Onderzoek #Feminisme #Gender #GelijkeKansen #RoSabeweegt