hier komen promoties & acties

Vorming Gender In Kinderopvang

17 en 24.11 | Gratis vorming genderbewuste kinderopvang in de RoSa bib

In samenwerking met de coördinatie Gelijke Kansen van Brussel Plaatselijke Besturen (BPB) biedt RoSa twee gratis vormingen aan, specifiek voor personeel en directies van de kinderopvang en andere professionals die met kinderen werken. Welkom dus op vrijdag 17 en vrijdag 24 november in de RoSa-bibliotheek.

In het najaar van 2023 organiseert RoSa - dankzij de steun van Brussel Plaatselijke Besturen (BPB) - twee gratis vormingen rond genderbewuste kinderopvang. De twee vormingen zijn identitiek en staan los van elkaar. We verwelkomen professionals dus graag op één van de twee vormingen.

Waaraan mag je je verwachten? In deze interactieve vormingen over genderbewuste kinderopvang maken we het thema gender tastbaar en begrijpelijk. We ontdekken samen wat genderbewust opvoeden is en waarom dit belangrijk is vanuit een gelijkekansenperspectief. We staan stil bij de rol die opvoeders en directies in de kinderopvang hierbij kunnen spelen. Tijdens de vorming geven we meer inzicht over de rol van gender tijdens het opvoeden. We creëren meer bewustzijn over de invloed van genderstereotypen aan de hand van concrete voorbeelden in spelmateriaal, indelingen van ruimtes en groepen, en interacties. Ook geven we praktische tips mee om genderbewust(er) op te voeden en te werken aan een genderbewuste visie en beleid. Deze vorming is bovenal inspirerend: niet oordelen, maar uitnodigen om kritisch te reflecteren op je eigen praktijk.

Er wordt een pauze voorzien met koffie en koekjes. Aan het einde van de vorming is er voldoende ruimte voor vragen en dialoog. Hierna zijn geïnteresseerden welkom om onze bibliotheekcollectie te verkennen. Ook krijgt iedereen een gratis goodiebag mee met onder andere onze toolkit Gender in het lager onderwijs en buitenschoolse kinderopvang


Praktisch

Wat: gratis vorming rond genderbewuste kinderopvang
Wanneer: vrijdag 17 en vrijdag 24 november 2023, van 9u30 tot 13u
Waar: 
in de RoSa-bibliotheek, in de Zennestraat 40 in 1000 Brussel
Wie: 
uitsluitend voor personeel en directies in de kinderopvang of andere professionals die met kinderen werken
Prijs: gratis, maar inschrijven is verplicht.
Hoe: inschrijven via mail naar Odile Maroutaëff. Vermeld je volledige naam, functie, werkplek en welke datum je graag deelneemt aan de gratis vorming. 

#RoSabeweegt #Agenda #Vorming #Gender #Kinderopvang #Opvoeden #GelijkeKansen