hier komen promoties & acties

Thumbnail Website Voorleesweek Okt 2023

GEANNULEERD Voorleesmoment voor kinderen (3-7 jaar) in de RoSa-bibliotheek

Update 13/11/2023: Geannuleerd wegens onvoorziene omstandigheden

___

Kinderen leren van jongs af aan (gender)stereotypen aan. Hen verschillende rolmodellen aanbieden is dan ook belangrijk om deze (gender)stereotypen uit te dagen en keuzevrijheid te stimuleren. Tijdens de Voorleesweek 2023 organiseren RoSa vzw en Ella vzw daarom samen een voorleesmoment voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun begeleiders. 

Sayira Maruf, auteur van het boek ‘Kleurrijke verhalen voor rebelse meisjes’, vertelt op kindermaat over haar boek vol inspirerende rolmodellen die stereotypen doorbreken. Nadien leest auteur Humeyra Cetinel haar boek ‘Ridder van karton’ voor dat het verhaal vertelt van  Amina die ridder wil worden. Aansluitend is er een creatief knutselmoment waarbij een wapenschild, ridder en kasteel tot leven komen. 

Sluit je graag aan? Schrijf je dan nu in!

Over de boeken

  • Ridder van karton:

Amina wil ridder worden. Ze wil monsters verslaan en dieven verjagen. Haar vriend Yunus lacht haar uit. Meisjes met lang haar kunnen toch geen ridder zijn? Een spannend verhaal over rolpatronen, moed en vriendschap.

Schrijver Humeyra Cetinel & illustrator Soraya Namavar

  • Kleurrijke verhalen voor rebelse meisjes:

Vrouwen met migratieachtergrond met een beroep of studie in de wetenschappen, technologie, engineering, kunsten en wiskunde blijven vaak onopgemerkt. Dit boek bundelt de portretten van 47 inspirerende vrouwen met migratieachtergrond actief in Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics (STEAM). 

Praktisch

Datum: 25/11/2023, start om 10u, we ronden af rond 11u45.
Locatie: RoSa bibliotheek, Zennestraat 40, 1000 Brussel
Inschrijven: Gratis, maar verplicht inschrijven.

Wist je dat? De RoSa bibliotheek een kinderhoek heeft met boeken die genderstereotypen in vraag stellen of overboord gooien? Ontdek onze collectie tijdens het event!


Dit event wordt georganiseerd door RoSa vzw in samenwerking met Ella vzw, met de steun van Literatuur Vlaanderen.

#RoSabeweegt #Boeken #Bib #Kinderen #Voorleesweek #Partner #Ellavzw