hier komen promoties & acties

Leesclub Thumbnail

RoSa's leesclub: agenda leesjaar 2023-2024

Ben je al langer op zoek naar een feministische leesclub? Heb je zin om samen klassiekers rond de feministische strijd te lezen en te bespreken? Wil je ook recente werken van opkomende stemmen in de feministische beweging leren kennen? Dan is RoSa's leesclub iets voor jou. Dit nieuwe leesjaar 2023-2024 komen we tweemaandelijks samen om een boek te bespreken en van gedachten uit te wisselen. Iedereen is welkom!

Met haar nieuwe leesgroep wil RoSa haar bibliotheek openstellen voor een breed publiek. We brengen geïnteresseerden samen om, aan de hand van zowel feministische klassiekers als recentere werken van opkomende stemmen, in gesprek te gaan over gender en feminisme. Iedereen is welkom en voorkennis is niet vereist. We houden de gesprekken bewust laagdrempelig. De bedoeling is om van gedachten te wisselen over feministische thema’s, en om aan de hand van boeken te reflecteren op onze eigen ideeën rond deze thema’s.

Spreekt dat je aan? Geweldig! Schrijf je dan nu in voor één of meerdere sessies van de leesclub. Hieronder vind je de agenda:

  • Zaterdag 2 september, van 10u tot 12u: Feminisme voor de 99% van Cinzia Arruzza, Tithi Bhattacharya en Nancy Fraser. Dit politiserende manifest is beknopt, maar de materie is gewichtig. Het boek is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Je vindt beide versies terug in onze bibliotheek. Meer informatie over het boek vind je hier
  • Woensdag 8 november, van 19u tot 21u: De strijd om tijd van Olivier Pintelon. Een bespreking van het boek vind je alvast hier en meer informatie over de sessie hier. Tijdens deze sessie verwelkomen we een speciale gast, onderzoeker Franne Mullens (VUB) die afgelopen zomer een doctoraat behaalde over de verkorte werkweek.
  • Zaterdag 27 januari, van 10u tot 12u: Against White Feminism van Rafia Zakaria. Een bespreking van het boek vind je alvast hier. Meer informatie hier.
  • Woensdag 6 maart, van 19u tot 21u: Feminism, Interrupted: Disrupting Power van Lola Olufemi. Meer informatie hier.
  • Zaterdag 25 mei, van 10u tot 12u: Vrouwen en macht van Mary Beard. Meer informatie hier.

Praktisch

Wie: iedereen is welkom. De leesgroep gaat door in het Nederlands en is gratis, maar we vragen wel om op voorhand in te inschrijven.
Waar: de RoSa-bibliotheek in de Zennestraat 40 in hartje Brussel
Toegankelijkheid: de RoSa-bibliotheek is rolstoeltoegankelijk, maar de sanitaire voorzieningen helaas (nog) niet.

Volg ons op FacebookInstagram of LinkedIn.

Aanraders uit de RoSa-bibliotheek:

#RoSaleest #Leesgroep #Boeken #Bibliotheek #Feminisme #Gender