hier komen promoties & acties

Sport en cultuur

Genderongelijkheid bepaalt ook de verhoudingen in specifieke sectoren en domeinen als sport en cultuur. Meisjes mogen voetballen en wielrennen. Maar nemen we ze even ernstig? Worden ze even goed omkaderd en betaald? Hoe zit het met de gendergelijkheid in de literatuur, de kunsten, de muziek- en filmwereld? Hoe zit het met representatie in de cultuursector?

Sport
  • Sport [In progress]

    RoSa vzw werkt nog volop aan haar nieuwe website. Onze medewerkers zijn momenteel nog druk in de weer met het uitwerken van het thema sport. Wordt vervolgd...

  • Cultuur

    Als de kunsten een weerspiegeling zijn van de samenleving, is ook de kunstensector niet immuun aan seksisme en genderongelijkheid. Dit wordt anno 2017 pijnlijk duidelijk wanneer de #MeToo-beweging in Hollywood alsook in eigen land tot stand komt in de cultuursector. Dat seksuele intimidatie en machtsmisbruik vrouwen beletten om door te breken in de kunsten is echter niet het enige probleem met een genderdimensie. Ook op vlak van positieve representatie is er nog werk aan de winkel.