hier komen promoties & acties

Pers:pectief

Ontvang tweewekelijks RoSa's thematische nieuwsbrief Pers:pectief in je mailbox, waarbij telkens een specifiek gendergerelateerd thema wordt uitgelicht of de genderdimensie van een actueel thema wordt geanalyseerd.

Lees meer

Uitgelezen

RoSa vzw stuurt elke drie maanden een unieke, thematische nieuwsbrief uit waarbij nieuwe aanwinsten van onze almaar groeiende bibliotheekcollectie in de kijker worden gezet.

Sinds 2018 verstuurt RoSa vzw thematische nieuwsbrieven. Enerzijds was er de (twee)wekelijkse Gender in de Pers, de voorloper van onze huidige Pers:pectief, die je op de hoogte houdt van de genderdimensie in de actualiteit of die belangrijke maar onderbelichte gendergerelateerde thema's op de agenda zet. Anderzijds is er onze driemaandelijkse nieuwsbrief Uitgelezen over onze bibliotheekcollectie. Iedere editie werkt telkens rond één thema met een aanwinstenlijst, boekbesprekingen, interviews en meer.

In september 2020 start RoSa het nieuwe academiejaar niet alleen met een nieuwe en verbeterde website. Onze tweewekelijkse nieuwsbrief wordt in een nieuwe jasje gestopt en beide nieuwsbrieven zullen voortaan integraal te lezen zijn op onze website.

Welke thema's komen er zoal aan bod in de Uitgelezen nieuwsbrief? Een greep uit afgelopen edities: mannen, mannelijkheid en feminisme, ecofeminisme; het onbehagen van de vrouw vandaag; gender en stadsplanning; heksen; gender, armoede en thuisloosheid; de fiets - vrijheidsmachine en hefboom... Ontdek hier al onze voorgaande edities en schrijf je in voor onze driemaandelijkse Uitgelezen.