hier komen promoties & acties

Kantoor3 Square

Vacature: RoSa-bib zoekt jobstudent (x/v/m)

Als kenniscentrum voor gender en feminisme wil RoSa vzw het genderbewustzijn in Vlaanderen bevorderen en hierdoor de feitelijke genderongelijkheid in de samenleving helpen wegwerken. Dit doen we door in te zetten op drie centrale pijlers: informeren, documenteren en sensibiliseren.

Vacature jobstudent: Bibmedewerker

Binnen het luik documenteren en informeren speelt onze unieke bibliotheekcollectie een cruciale rol. Al sinds 1978 verzamelen we gespecialiseerde informatie over alle kwesties verbonden met gender en feminisme vanuit een intersectionele blik. Het resultaat is een unieke non-fictie collectie bestaande uit meer dan 40.000 boeken, tijdschriftartikels en (digitaal) documentatiemateriaal in het Nederlands, Engels en Frans.

Functie:

 • Je kent trefwoorden toe aan nieuwe boeken en (digitaal) documentatiemateriaal. RoSa vzw ontwikkelde daarvoor de Genderthesaurus, een lijst van trefwoorden die termen bevat over gender, emancipatie en feminisme. De bibliotheekcoördinator maakt je wegwijs in deze thesaurus, je hoeft het dus niet op voorhand te kennen. 
 • Je verzorgt de permanentie in de bib. Aan de balie verwelkom je bezoekers, sta je in voor het verstrekken van inlichtingen en het beantwoorden van vragen, registreer je nieuwe leden en sta je in voor het uitlenen en innemen van boeken.
 • Je biedt ondersteuning bij de dagelijkse werking van de bibliotheek en het updaten van de catalogus. Zo plaats je, onder andere, geconsulteerde materialen terug in de bibliotheekrekken en bied je hulp bij allerlei administratieve en technische taken in de bibliotheek en het archief.

Profiel

 • Sterke kennis van Nederlands en basiskennis van het Engels en het Frans. 
 • Je hebt kennis van of een affiniteit met het thema van gender en feminisme.
 • Je kan zelfstandig en nauwgezet werken en beschikt over een grote dosis verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent voor een langere periode beschikbaar, voor minstens 1 dag per week, en/of voor vakantiewerk in juli 2024.
 • Je hebt bij voorkeur al wat ervaring op de teller en studeert momenteel in je derde bachelor of master.

Aanbod

 • Je komt terecht in een unieke en diverse omgeving. De RoSa-bibliotheek is de enige in haar soort in Nederlandstalig België en zeldzaam daarbuiten. 
 • Je leert de werking van RoSa vzw beter kennen en komt in aanraking met de nieuwste literatuur omtrent gender en feminisme.
 • Flexibele werkomgeving. Je werkschema wordt in overleg bepaald naargelang jouw beschikbaarheden.
 • RoSa vzw bevindt zich in hartje Brussel en is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Solliciteren

Solliciteren voor deze vacature doe je vóór 14/04/2024 door jouw CV en motivatiebrief door te sturen naar bibliotheek@rosavzw.be, met als onderwerp ‘Jobstudent bib’. Vermeld ook in welke periode je beschikbaar zou zijn.

Als gelijkekansenorganisatie dragen wij inclusie hoog in het vaandel en streven we ernaar aandacht te hebben voor intersectionaliteit binnen de eigen werking. Vanuit deze visie beschouwen we diversiteit, zowel in de samenleving als in onze organisatie, als een meerwaarde. We willen daarom mensen die tot kwetsbaar gemaakte groepen behoren warm aanmoedigen te solliciteren.

Meer info?

Voor meer info over deze vacature kan je rechtstreeks contact opnemen met de bibcoördinator via mail naar bibliotheek@rosavzw.be.

#Praktisch #Info #Oproep #Vacature #Jobstudent #Bibliotheek #RoSabeweegt